förkylning och kräftor :)

i lördags var vi bjudna hem till mina svärföräldrar på kräftskiva,mina föräldrar var oxå bjudna. Vi hade jättetrevligt och kräftorna och pajerna och saffranspannkakan och osten och kexen var jättegoda! JAAAA,jag var mätt efter kvällens intag :)
Vi gick hem så då kanske man blev av med lite iaf ;)
Kvällen var jättelyckad och det är kul och se att våra föräldrar kommer så bra överens!
Liam var så duktig och sov nästan hela tiden,han sover ju alltid runt sju och kräftskivan började kl 6 så han hann typ säga hej sen var det läggdags för hans del,och han skötte sig exemplariskt! =)
Rasmus är dålig fortfarande,han är på jobbet nu men skulle behöva vara hemma och vila upp sig. Vi båda blev dåliga i helgen men mitt tycks bara ha varit en två-dagars förkylning eller nått,Rasmus har influensa symptom som öm io kroppen och hosta och jätte täppt i näsan,ingen feber dock men det kanske kommer.. Och han är på jobbet nu,jätte bra och smitta ner alla andra.. ?!
Är han fortf dålig imorrn får han vara hemma,det gynnar alla.
Förutom oss när lönen kommer ;P

Idag har det varit en seg dag på jobbet,morgonen gick bra som den alltid gör,Liam är så lätt att ha och göra med oavsett tid på dygnet så han får välling och jag sminkar mig,sen på med alla hans salvor sen p åmed kläder sen på med mina kläder sen väcka Rasmus sen åka till jobbet =)
Em har varit seg,jag slutade kl 15,men jag fick inte åka hem då, neeej då..
Jag var tvungen och vänta mellan halv tre och halv sex på att våran TRAS utbildning skulle börja..
Så jag gick till Stinsen och skulle shoppa till MIG,men blev det till mig måntro? Nej,precis,jag hittade en smurf mjukis dress till Liam och två par mjukisar till han,och ett paket spännen och cigg till mig,hahah det slår fan aldrig fel det där! =)
Utbildningen handlar om Tidig Registrering Av Språkutveckling,vi får alltså utbildning i hur vi redan i förskolan kan utveckla barns språk,verkar mycket intressant och ska bli kul att se förändringen i barnens utveckling sen när vi kommit igång,vi har ju så många två språkiga barn också och det är mest dom vi behöver observera och träna med. Så nu har vi fått uppgifter med oss hem som vi ska gå igenom själva och sen ta upp tillsammans i arbetslaget och jobba därifrån sen. Spännande ska det bli! =)

Meningen var att jag skulle duschat när jag kom hem där runt 8 men jag är helt jävla slut!!!! Jag tror jag hoppar den och tar ångesten imorrn...

Juste,jag har en så snäll karl,vet du det?
Han lyssnar verkligen på mina utbrott jag har i köket när jag skriker efter en ny och större gryta. Jo de är sant,för nu när jag kom hem stog just en sådan på min spis och glänste=) Me so glad! Tack baby,älskar dig!

puzz puzz






nu är lägenhet vår!! :)

ÅÅ vad skönt det är att bara ligga i soffan!
Just idag är jag lite xtra trött som att jag öppnade imorse,uppstigning kl 5. Otroligt nog så vaknade inte Liam när jag klev upp utan jag hann t.o.m lämna hemmet innan det var dags att vakna för hans del. Skönt för honom,han har ju sovit jätteoroligt ändå sen i söndags och har fått sova halva nätterna inne hos mig och han tyckte gärna att det skulle vara kul att vakna kl 5 varje morgon,hur mysigt som helst om du frågar mig men han var ju helt slut då redan på morgonkvisten och efter lunch nickade han till i stolen, Nu inatt sov han superbra hela natten inne hos sig och vaknade som sagt senare imorse, kl 6.15.
Jag tror det beror på att hans underbara fröknar hade uppmärksammat hans trötthet och föreslog att Liam skulle få vila/sova en liten stund på fm oxå,antingen i en sulky eller hos en fröken. Vi tyckte det lät bra och nu har dom gjort så i två dagar. Han sover bara i max en halvtimme och det gör susen för min lilla älskling! Hoppas denna natt går lika bra!Förstå vad mycket som försiggår i hans lilla hjärnkontor .=)
Nya tänder har han oxå, en hörntand har kommit ut och en är på g i underkäken och en till har kommit ut där uppe =)

Idag efter jobbet mötte jag upp mina killar och gick och lekte på en gård bakom KC en liten stund innan vi skulle in till SH för bokat möte. Liam hade skitkul där på gården och han vinkade till alla som kom förbi! Dessutom tror han att alla djur låter som en gris"svårt att skriva hur han säger men han låter verkligen som gris" så när en vovve eller en katt går förbi så pekar han och låter så och sen vinkar han! ♥
Nu är kontraktet på skrivet iaf och vi har tom fått en parkeringsplats inte allt för långt borta med elstolpe! NAJS!
Inflyttning sker 1a okt och våran nuvarande lägenhet kommer ut på hemsidan nu på tisdag tillgänglig från 1a okt. Perfa!! Hoppas verkligen och jag håller alla tummar och tår för att det finns någon som vill flytta in här med så kort varsel!

Ikväll (snart) ska jag se på min absolut största idol! JIM CARREY. Fun with Dick och Jane går kl 9 på 6. Jag har förstå parkett,popcorn skålen ska vara laddad med rykande popcorn och en stor kanna med saft ska ställas fram! Hoppas jag pallar trycket och ser klart hela filmen nu också! Älskar när han står i hissen och sjunger och hoppar! *asg*
Jag önskar att jag får träffa den mannen någon gång i mitt liv,fan vad häftigt!

Nu ska jag förbereda allt gott och hinna blossa lite innan filmen så ,BYE BYE!

massa nytt på en gång!

VI SKA FLYTTA!
Nu på torsdag ska vi skriva på kontraktet och sen den 1 okt tar vi vårt pick och pack och bosätter oss i Sigtuna! =)
Här är vårat blivande hem:

Förhoppningsvis kan vi börja flytta in redan i mitten på sept men det beror på hur det går för dom som bor där nu med derars flytt!
Det ska bli så underbart att få bo stort!
Vi kommer bo i en fyra lixom! Det är super bra sen när syskonet anländer! =)
Denna lägenhet räknar vi som ett radhus då vi bor på bottenplan och har sån tur att vi bara kommer kunna släppa ut våran vilde när han vill leka =) Hahha!
Det är lekplatser överallt i hela området och det är väldigt barnvänligt och tryggt,området ligger långt in och det finns inga bilvägar där inne=)
ÅÅ jag är så glad! Så jävla glad!

Idag var min andra dag på jobbet och det funkar bra!
Min avd har blivit en små barns avd och jag har verkligen nada rutiner på det och därför känner jag mig galet ny i det hela! Men det går bra ändå,idag kändes bättre än igår och imorrn kommer det väl kännas ännu bättre. Rutinerna kommer in snabbt och det är skönt! Jag känner mig som en ny männsika på jobbet nu. Efter jag blivit mamma har jag mognat och verkligen blivit vuxen och det speglar av sig på mitt arbete. Jag känner mig äldre på något sätt,mer erfaren i det jag gör och det är så skönt att kunna tänka på sina egna erfarenheter nu när jag själv har en liten junior,man kan lixom prata med föräldrarna mer förstående. Jaa,svårt att förklara men så är det iaf! =)

Ska bli så jävla lovely och få lön! En helt full laddad lön med bara massa pengar till mig! Hahha ne inte riktigt men nog fan ska jag unna mig kläder och smink och bara massa onödigt jävla skit som jag inte behöver! Japp,unna mig. Det är på tiden det :)

Liam växer och blir bara större och större! Han är idag exakt 14 mån och 10 dagar gammal! =)
Han springer runt för fullt och pratar och pekar och varje morgon är han lika exalterad över alla lampor vi äger som hänger i taket! OOOOOOOOOOOOOJ,titta!!!!!! skriker han och pekar uppåt! Efter detta har uppretats typ 18 ggr på raken så säger man bara jaaa oj oj ! Heheh,sötaste!
Han vinkar till alla , ja menar verkligen alla, när vi är på väg till dagis. Och så säger han något som jag inte kan skriva ner men det låter som hej dåå. Imorse sa han ett nytt ord, BABOO!! Det enda jag kan tänka mig att det betyder är nog BRAVO,det säger vi väldigt ofta här hemma,och det sägs nog ofta på dagis oxå!
På dagis går allt skit bra! Igår att han så mkt att fröknarna trodde att han skulle få ont i magen,hehe det är min son det! Han vill ha mat så länge han sitter i stolen! Han dansar när det är samling och vinkar till alla förbipasserande ute på gården. Han finner sig helt enkelt och är väldigt trygg i sig själv! Då blir jag lugn och kan hoppa på tåget med gott samvete!

Min gubbe åkte nyss till jobbet,jag gillar inte honom just i denna stund...
Han ville inte stanna på Statoil för att köpa Maltesers till mig och sen åka hem igen och lämna dom till mig!
MEH;VAA FAAN? Nej,jag tycker inte om honom just nu...
Vad ska jag äta nu då?
Detta sjuka jävla söt begär jag har!!!!

PUZZ



Sid,min vän. Jag har uppdaterat nu :)

jo men visst

Just det,jag och sis fick oss ett träningspass idag minnsann!
Sprang "hela" vägen från sätuna parken till vårdcentralen!
Stupid weather,it rains all time! *mumlar som homer* =)

OCH NEJ,JAG HAR INTE DUSCHAT ÄNNU!
Fick mig mer eller mindre en dusch nyss ute på balkongen!

PUZZ

lite AV lite


Tittar på ankorna! Det var så mysigt! ♥



Sparkar på sin älskade boll!



Sån härlig sommarbild,detta var i början på juni tror jag :)

Måste duscha.............Måste duscha......
Måste eller ska?
Ska mest... Eller?
Asså.. Det är ju skönt att stå där i värmen men jag ligger ju så skönt här i soffan..
Kommer ångra mig djupt om jag inte gör det imorrn!
Imorrn ska jag till Sis och hjölpa till med antingen städningen eller med packningen..
Liam slipper hjälpa till för han är på dagis under tiden!
Nej mennee.. Duscha? Måste duscha.....
SUCKAR DJUPT OCH HÖGT OCH FLERA GGR EFTER VARANN..

Hej!

Shit vilken fruktansvärd tennis arm jag har! Självklart i vänster arm oxå,den som jag gör allt med! =(
Idag har jag varit på jobbet hela dagen,vi hade planeringsdag och det var riktigt kul att komma dit och träffa alla kollegor igen! Ska bli kul att börja jobba och blev mer glad åt det nu när jag varit med och planerat inför hösten. Känns jättekul att börja jobba igen! Läskigt och nervöst men ändå kul!

Idag har Liam varit själv på dagis i två timmar,pappa satt i pers.rummet under tiden,och allt hade gått jättebra när han kom tillbaka. Liam hade bara lullat vidare efter pappa gått och sen hade det bara rullat på,under samlingen hade han dansat och sprungit runt och morrat =).
Till lunch åt han makaroner och hamburgare och minimajs och allt var jättegott! Alltså inga problem med inskolningen och antar att vi nästa vecka kommer uttöka tiden ifrån varandra så han kommer i det ordentligt tills det blir på riktigt! Det är så kul att våran son börjar på dagis,det går så snabbt! Jag vill börja baka på en ny men jag får inte :p

HIHI
PUZZ
-här nedan delar jag med mig av min söta son på bild :)
















fredagskväll

rasmus jobbar,liam sover och jag ligger och glor ut i tomma intet...
finns inget att göra på nätet..
saknar min karl..
kan berätta om dagen som varit.
idag har liam varit febrig men ändå på topp!
han fick ju stelkrampssprutan för tredje gången igår och då kan man ju få feber.. hellre det än mässling och påssjuka och allt skit som han nu blev vaccinerad emot!
så ,feber som sagt. 39 grader exakt. men han kvickna till bra efter en supp och lite lunch och sen sov han i två timmar! lillen var helt slut, stackarn..=(
rasmus klev upp vid tolv som vanligt,eller klev upp (jag slet upp han) jag hade tråkigt!! =)
vi åt lite aprikos kräm med mjölk (såå gott) och drack kaffe sen sega vi bara under tiden liam sov,det var skönt! det är inte ofta vi får "sego" tid tsm nu för tiden! annat var det när man hade en liten nyföding som bara sov hela tiden,nu har man en vilde som sover MAX 40 min om dagen! =)
när liam vaknat messade jag lite med cissi och vi kom fram till att vi skulle käka middag på vedugns pizzerian i c.
sen rätt var det var blev det väldigt mörkt ute och helt plötsligt började det att regna!
surt sa räven,bokat är bokat. vi tog våra två paraplyn och satte på regnskyddet på vagnen och begav oss ut in the rain! jag hade ju mina slipins på mig och det blev sjukt halt i mina skor vill jag lova =)
det var värt promenaden in the rain säger jag bara för jäklar vilken god pizza det var,inte alls som den vanliga sega deg botten man brukar äta utan den här hade underbart knapriga kanter och äkta mozzarella på! blev du sugen nu? :p

sen gick vi hem,liam pratade för fullt och det lät nästan som han skällde på oss ibland,för han stirrade så där surt med ögonen! =) hihi,så kul nu när han gestikulerar och grimaserar! =)
väl hemma tappade jag upp ett bad åt mulle och där satt han ett bra tag och lekte med sina båtar och stoppa ner munnen och näsan i skummet så han ser ut som tomten! varje gång kommer han upp helt andfådd och tittar på mig frågande, typ,  vad hände? sen en sekund senare dyker han ner igen! =)

jaaaaaahaapp.. det var det då..
PUZZ

5aug redan!

Idag har jag och Liam varit på eurostop med mormor och shoppat lite =)
Liam fick en skitsnygg höstjacka och två par långärmade tröjor och ett par svarta mjukisar,perfekta dagis kläder!! =) Pappa betalade det utan sin vetskap ;) Kortet låg ju bara där hemma i sin ensamhet!! :p
Jag köpte hårfärg till mig själv oxå,samt massa annat små plock :)

Vi käkade en skit god toast där oxå,riktig utomlands känsla man fick när värmen låg på + att dom spelade LAMBADA på stereon!! =)

Efter att vi varit hemma ett tag bestämde jag mig för en picknick och satte på kaffet i högsta hugg och packade ner muffinsen jag bakade häromdagen. Ut kom vi efter lite om och men och väl framme fikade vi och Liam var så nöjd med sin krok och sin mer :)
Han åt så mkt sand oxå ungen! Så mkt har han aldrig stoppat i sig,och vilka miner sen! Det var inte det minsta gott att äta men ändå åkte det i mer ,han är snabb som blixten!!
Efter våran picknick och lek gick vi upp till c och handlade pasta och lite annat och på vägen hem somnade våran lilla vilde,jag drog ner sufletten helt för han fick solen rakt på kroppen och sen rätt var d var blev d knäppt tyst där inne,där låg han hel däckad lilla busen! Det tar på krafterna att vara igång hela dagen! Plus att han vaknade en timme tidigare imorse oxå,kl 7 var det uppstigning! Jag var helt slut,dum som jag var gick jag inte och la mig förens vid tolv tiden igår...?


Nu sover vilden efter en god middag och ett mysigt bad!

Jag ska ladda upp lite bilder tänkte jag :)



Som sagt: SNABB SOM BLIXTEN! :) Han skriker sitt bus/glädje tjut på bilden oxå :)

Va fan,i skrivande stund bråkar jag med usb kabeln till rasmus mobil,(den som har alla bilderna) och det verkar inte fungera!!

Tar en söt bild till,dock inte heller från idag.. =/



Bästaste killarna någonsin ♥


Uppdaterar senare om jag får igång kabeln!

PUZZ

info @ dagis

Idag har vi varit på Liams förskola,det var ett informations möte och en rundtur i hela förskolan. Det verkar vara ett jätte bra dagis och det är en hel mysig miljö! Det jag gillar med förskolan hitills är deras underbara stora lekgårdar, mycket grönt och gräs överallt. Fröken Ing-Britt verkar super bra oxå,väldigt lugn och go =) Vet dock inte om Liam får henne som inskolningsfröken eller om det blir någon av de andra fröknarna som är på semester..?

Sen efter mötet gick vi hem i rask takt och gick upp och packa skötväskan och så åkte vi hem till Liams farmor och farfar, eller jaa, Liam åkte dit och vi åkte till IKEA.. =) YES!
Köpte en pall till Liam så han kan nå upp själv till handfatet och tvätta händerna,han är ju så tung! *phu*
Sen två handdukar (en grön och en blå) till Liam som han kan ha när han har tvättat sina händer =)
(Att ha egna saker som mamma och pappa har är ju viktigt) =)
Sen ett 6-pack glas,tallrikar och skålar till Liam, sen två bokhyllor till L som ska upp i hans rum,sen två svarta bokhyllor till oss,och ett svart matset till L samt dra-på-lakan och en leksak som man bankar på ;)

Vi gick in på Barnens Hus oxå för att köpa en tripp-trapp stol men ångrade oss dels med tanke på priset, (skyhöga priser)! och för att vi hitta en ännu finare stol,svart ,ungefär samma stuk som en tripp-trapp men ändå inte ;) Den vill vi ha sa vi till kassörskan men hon ville inte ge oss den för den fanns ju inte inne så klart! FAN det finns aldrig grejer inne när vi ska ha dom!

Sen åkte vi hemåt för att hämta Liam,allt hade gått super bra hos F&F och han hade varit ute och lekt hela tiden! Han har fått sitt första riktiga sår på knäskålen oxå,han hade trillat på plattorna men han hade inte sagt ett ljud sa farmor utan han hade bara rest sig upp igen och trallat vidare =) Plommon hade han ätit oxå,och kastat ris i hela köket =)

Liam har börjat prata så mkt nu, här är det han säger:
ovov:vovve
OJ -och räcker upp handen
itta-titta
tatt tatt:tack tack
mamma
daddy:pappa
boj-boll:boll
bääää:som fåret säger:P
Han pratar massor i övrigt oxå,men det får ni fråga han om vad han säger för det förstår inte vi! :)


Sen om frågar tex: Var e Liams mage? Så drar han upp tröjan och visar magen,han ska helst dra upp min tröja och titta på min mage oxå! Och trycka in sitt finger i min navel,jaaa,jättemysigt,verkligen!! :p
Han kan oxå hämta ankan och vovven om vi ber om det.
Han iakttar och härmar allt vi gör hela tiden!
Han förstår så mkt nu och det kommer bara bli mer och mer ju mer tiden går..
Liten BLEV stor och så kommer det fortsätta...

Nu blev jag sentimental igen och måste ha en cigg..

PUZZ





Måste ladda upp bilderna från Grönan oxå men jag pallar verkligen inte gå och hämta USB-kabeln till mobilen... *lat*

RSS 2.0